Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

(Ξένη δημοσίευση)- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΤΕΕ - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ - Το ΤΕΕ καταδικάζει την Ισραηλινή επίθεση TEE ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 3

TEE ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 31 Μαΐου 2010

Το ΤΕΕ το οποίο συμμετέχει στο «Ένα καράβι για τη Γάζα» καταδικάζει την ισραηλινή αιματηρή επίθεση.

Αυτή τη στιγμή εκφράζουμε τη μεγάλη αγωνία για όσους συμμετέχουν, από την Ελλάδα και 50 άλλες χώρες, στην διεθνή νηοπομπή προς τη Γάζα.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει με τον ισχυρότερο δυνατό τρόπο.

Συμμετέχει στην αποστολή «Ένα καράβι για τη Γάζα» επίσημα εκπρόσωπος του ΤΕΕ. Κύριο αντικείμενο της αποστολής ήταν η ανοικοδόμηση με πενιχρά μέσα των κατεστραμμένων περιοχών στη Γάζα. Το ΤΕΕ δραστηριοποιήθηκε για την επιτυχία αυτής και παρόμοιων αποστολών. Συνεργάζεται στην αποστολή με την οργάνωση «Μηχανικοί της Γης», η οποία έχει ως βασικό στόχο την παροχή τεχνικής βοήθειας καθώς και τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε κοινωνίες που το έχουν ανάγκη.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο από το 1976 έχει υπογράψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας με Παλαιστίνιους Μηχανικούς (μεταξύ των υπογραφόντων ήταν ο Κουλουμπής και ο Τρίτσης). Με συνέπεια το Τεχνικό Επιμελητήριο υπηρετεί τις προβλέψεις του Πρωτοκόλλου αυτού το οποίο και πρόσφατα επικαιροποίησε.

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό εκ μέρους του τεχνικού κόσμου της χώρας γιατί σε μια ειρηνική αποστολή υπάρχουν θύματα, σε τόσο μεγάλο αριθμό, με μια αδικαιολόγητη επίδειξη επιβολής του νόμου του ισχυρού.

Όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτήν δεν ήταν ανύποπτοι των κινδύνων, είναι οι τολμηροί μίας παγκόσμιας βούλησης για διαχείριση και λύση τού παλαιστινιακού με πρόταγμα τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του στην αυτοδιάθεση, τη δικαιοσύνη, την ειρήνη.

Δεν είναι όμως δυνατόν κυβερνήσεις και λαοί μπροστά σε ένα πόλεμο που είναι διαρκής, καθημερινός, με πολλά θύματα από τον άμαχο πληθυσμό, να κρατούν τα μάτια τους κλειστά, εκτός αν υπάρχουν νεκροί και σκηνές βίας για να μεταδοθούν σε όλο τον κόσμο.

Απαίτηση είναι το άμεσο, παρατεταμένο και άνευ όρων άνοιγμα των συνοριακών περασμάτων για τη ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας, των αγαθών και των ανθρώπων προς και από τη Λωρίδα της Γάζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όταν δεν υπάρχει ζωντανή εκπομπή παρακολουθείτε βίντεο αρχείου. Please be informed that when live streaming is off we are broadcasting re-runs.
Watch live streaming video from shiptogaza at livestream.com