Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Δελτίο Τύπου Ομάδας Πρωτοβουλίας Χαλκίδας

Eιδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, με ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκαν ενάντια στα σκάφη του Στόλου της Ελευθερίας, κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών στις 4:50 τα ξημερώματα της Δευτέρας 31 Μαίου.
Η πειρατική αυτή ενέργεια έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα, 80 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ και της Γάζας, με αποτέλεσμα απροσδιόριστο αριθμό νεκρών και περισσότερους από 30 τραυματίες,.
Καταγγέλλουμε το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ για μια ακόμη πράξη διεθνούς πειρατείας ενάντια σε άοπλους πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα.
Η ελληνική κυβέρνηση όφειλε να διασφαλίσει το αναφαίρετο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να πλέουν με σκάφη που έφεραν την ελληνική σημαία κι έπλεαν σε διεθνή ύδατα. Έλληνες επιβαίνοντες, μέλη της ελληνικής αποστολής και εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για την Γάζα» καλούσαν στο Υπουργείο Εξωτερικών και έβρισκαν τα τηλέφωνα κλειστά.
Καταδικάζουμε την δολοφονική αυτή ενέργεια του Ισραήλ σε διεθνή ύδατα κατά της ανθρωπότητας, ως εγκληματική και χαρακτηρίζουμε την πράξη αυτή ως τρομοκρατική και οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης του Ισραήλ, θα πρέπει να διωχτούν άμεσα από τα διεθνή δικαστήρια.
Η πρωτοβουλία είναι διεθνής με συμμετοχή ακτιβιστών από 50 χώρες και δεν ανήκει σε καμιά διακρατική διαμάχη. Στην βρώμικη προπαγάνδα του κράτους –τρομοκράτη του Ισραήλ που θέλει να αλλοιώσει τα πραγματικά γεγονότα και να παρουσιάσει τους συμμετέχοντες στην Πρωτοβουλία ως οπαδούς της Χαμάς, απαντούμε πως υπάρχει η πλευρά αυτών που αγωνίζονται για μια ελεύθερη Παλαιστίνη. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που σκέφτονται ελεύθερα και με αλληλέγγυα διεθνή συναισθήματα που αγωνίζονται για την ελευθερία των λαών. Υπάρχει και θα υπάρχει αστείρευτη πηγή ακτιβιστών που θα αγωνίζονται μέχρι να ελευθερωθεί η Παλαιστίνη και κάθε καταπιεσμένος από αντιδραστικά καθεστώτα λαός.
Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 7μμ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία.
Ομάδα πρωτοβουλίας Χαλκίδας
        Δημαρέλου Χρύστα
        Καράβα Ειρήνη
        Παπαργυρίου Στάθης
        Σπύρου Ζήσης
        Τσιτσάκη Σοφία
        Φαράν Χουσεϊν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όταν δεν υπάρχει ζωντανή εκπομπή παρακολουθείτε βίντεο αρχείου. Please be informed that when live streaming is off we are broadcasting re-runs.
Watch live streaming video from shiptogaza at livestream.com