Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Απαγόρευση της θεατρικής παράστασης «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie»

Ο δήμαρχος της Ηλιούπολης, Γιάννης Αναγνώστου, απαγορεύει την παρουσίαση της παράστασης «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie» στο δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης, διότι, όπως ο ίδιος δήλωσε, θεωρεί το ανέβασμα της συγκεκριμένης παράστασης «πολιτική κίνηση».

Η δημοτική παράταξη "Ηλίου – πόλις" σε συνεργασία με το επίσημο πολιτιστικό κέντρο του δήμου ενδιαφέρθηκαν για το ανέβασμα της παράστασης στο δήμο Ηλιούπολης. Η παράσταση είχε προγραμματιστεί για τις 7 Ιουλίου 2010. Ενώ, όμως, είχαν συμφωνηθεί όλα τα διαδικαστικά, είχαν οριστεί οι ημερομηνίες των τεχνικών προβών και διευθετούνταν τα επιμέρους τεχνικά ζητήματα, ο κ. Αναγνώστου αποφάσισε να ακυρώσει την παράσταση.

Η δημοτική παράταξη "Ηλίου – πόλις" έδωσε διορία στο δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο να αναθεωρήσουν τη θέση τους μέχρι την Κυριακή 28 Ιουνίου. Ωστόσο, η θέση του δημάρχου δεν έχει αλλάξει.

Ακυρώνει προγραμματισμένη θεατρική παράσταση απαγορεύοντας τη φιλοξενία της στο δημοτικό θέατρο. Απαγορεύει την παράσταση "Το όνομά μου είναι Rachel Corrie", μία παράσταση της Μάνιας Παπαδημητρίου που παρουσιάστηκε όλο το χειμώνα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, μία παράσταση που πήρε δύο παρατάσεις και που θα συνεχίσει να παρουσιάζεται και για δεύτερη χρονιά.

Από τη θεατρική ομάδα.

5 σχόλια:

  1. αυτό που κάνει δηλαδή ΔΕΝ είναι πολιτική κίνηση;; Και μάλιστα ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο ποτε ειναι κακο μια θεατρικη παρασταση να εκφερει πολιτικο λογο; Η τεχνη εξ'ορισμου ειναι εκφραστης πολιτικων ιδεων! Τι να πω...καποιοι ανθρωποι φοβουνται και τη σκια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην 21 Απρίλη ζεί ο άνθρωπος;
    Αλλά τι να πείς όταν τα δύο "καμάρια" παίρνουν 70% (καi) στην Ηλιούπολη.
    Και όσοι δικαιότατα καταχεριάζουν τον δανδή τραμπούκο, ας μην βάζουν και το χέρι τους στο ευαγγέλιο πως κι'ο άλλος καπαδόκης θα έκανε διαφορετικά;
    Το είδαμε πόση λύπη εξέφρασε (με τα ΜΑΤ) για το Free Gaza..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όταν δεν υπάρχει ζωντανή εκπομπή παρακολουθείτε βίντεο αρχείου. Please be informed that when live streaming is off we are broadcasting re-runs.
Watch live streaming video from shiptogaza at livestream.com