Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Σχετικά με την επιστροφή των συντρόφων μας, και το τι κάνουμέ τώρα.

Καλημέρα σε όλους.
Οι σύντροφοι και φίλοι μας, από την ελληνική πρωτοβουλία "Ένα καράβι για την Γάζα" επέστρεψαν χθες τα ξημερώματα στην πατρίδα, και ακόμα πιο συγκεκριμένα τους καλωσορίσαμε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας. Είναι όλοι καλά στην υγεία τους αν και η ταλαιπωρία τους είναι εμφανής, και το ηθικό τους είναι ακμαιότατο.

Αλλά για να μην σας τα διηγούμαι εγώ ακούστε την αφήγηση των γεγονότων, από τον άνθρωπο που με την φωνή του μας μετέφερε την εικόνα και την κατάσταση στα πλοία, ακόμα και την στιγμή της δειλής επίθεσης των Ισραηλινών στρατιωτών στα πλοία των ακτιβιστών. Φυσικά μιλάω για τον κο. Άρη Χατζηστεφάνου και την χθεσινή τηλεφωνική του αφήγηση στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3.


Ακούστε:




Βέβαια η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. σήμερα υπάρχει πορεία στις 19:00 από τα Προπύλαια στο Σύνταγμα που μάλιστα θα καλυφθεί με την συνδρομή 14 πούλμαν που διατέθηκαν γι αυτόν τον σκοπό.

14 Δρομολόγια για να πάμε αύριο στην πορεία! 'Ενα Καράβι για τη Γάζα

Την παρασκευή 4 Ιουνίου στις νωρίς το πρωί. θα δοθεί η πρώτη, ολοκληρωμένη συνέντευξη τύπου της Ελληνικής πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για την Γάζα", και όπως είναι κατανοητό θα ειπωθούν σπουδαία πράγματα, και καλό θα ήταν να μην την χάσετε.

Ηθικό χρέος των ανθρώπων που αγωνιούν για την άρση του παράνομου αποκλεισμού της Γάζας, είναι το να συμπαρασταθούν στο γενναίο Ιρλανδικό καράβι Rachel Corrie που παρέα με το δεύτερο καράβι του Free Gaza Movement, έχοντας πλήρη γνώση του μεγάλου κινδύνου, προσπαθούν να μεταφέρουν την ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα. Είναι καθήκον και χρέος όλων μας, να τους υποστηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο. Το ψηφιακό καράβι προσπαθεί να εστιάσει πάνω στο Rachel Corrie άλλα και εσείς με την σειρά σας μπορείτε να ενημερωθείτε και να το στηρίξετε και να ενημερωθείτε στο αντίστοιχο Fan page.





Μερικά λογάκια από τα άτομα που τρέχουν το ψηφιακό καράβι.
Κουραστήκαμε να μετράμε νεκρούς ακτιβιστές, πεσόντες στην τερατωδία του Ναζιστικού καθεστώτος του Ισραήλ. Κουραστήκαμε επίσης την σιωπή των ΜΜΕ, και την καραμέλα που αναμασάνε χρόνια τώρα πέρι "τρομοκρατίας" προκειμένου να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα του Ισραήλ, και έτσι κάναμε ότι μπορούσαμε για να:
α) Για να κρατάμε συνεχή επαφή των υποστιρηκτών, φίλων, και συγγενών με του Ήρωες που πλέυσανε για την Γάζα.
β) Για να προστατέυσουμε τα πλοία ενημερώνοντας συνεχώς τον κόσμο, για το τι συμβαίνει.
Ειλικρινά δεν έχουμε ιδέα άμα ήμασταν εντάξει με το καθήκον μας αυτό, αυτό που ξέρουμε είναι ότι κάναμε ότι μπορούσαμε, και ότι θα το ξανακάνουμέ, όσες φορές χρειαστεί μέχρι να αρθεί αυτός ο τερατώδης αποκλεισμός.
Σας αγαπάμε.
Όπως αγαπάμε όσους αγωνιστήκαν μέχρι σήμερα για τον αδικημένο λαό της Παλαιστίνης.
Όπως αγάπαμε και τον ίδιο λαό της Παλαιστίνης, και κάθε άλλο αδικημένο λαό.
Με εκτίμηση.
H ομάδα του Ψηφιακού Καραβιού.

4 σχόλια:

  1. Είναι φανερό ότι η δουλειά σας ήταν η μοναδική και αποκλειστική πηγή ενημέρωσης απο και για την ελλάδα.Τόσο η τεχνογνωσία όσο και η οργάνωση αυτής της παρέμβασης στο πεδίο της ενημέρωσης συνέβαλλε στη δυνατότητα να καταρρεύσει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Ισραήλ.Δέν είναι τυχαία ούτε τα βίντεο του στρατού την ώρα της επίθεσης,ούτε οι εικόνες με την υποτιθέμενη διαχείριση της βοήθειας στο λιμάνι του Αστοτ.Όλα αυτά και πολλά άλλα φανέρωσαν τον απολογητικό χαρακτήρα του προπαγανδιστικού τους μηχανισμού.Αντίστοιχα μπορούμε να εκτιμήσουμε τη δική σας(μας)προσπάθεια απέναντι όχι μόνο στον ισραηλινό μηχανισμό παραπληροφόρησης αλλά και στον αντίστοιχο ελληνικό απόκρυψης και υποβάθμισης.
    Μπορείτε λοιπόν να είσαστε περήφανοι ότι σε αυτό συμβάλλατε ΚΑΙ εσείς.Η επόμενη φορά θα είναι ακόμη καλύτερη.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @papakias. Για μένα δεν τελείωσε τίποτα. Από τότε που γεννήθηκα πάνω σε δύο τσιμεντόλιθους σε ένα γιαπί πολεμάω την πείνα, την φτώχεια, τη δυστυχία όπου τα πετύχω. Βίωσα ανθρώπους να πεθαίνουν επειδή έλλειπαν τα στοιχειώδη. Με χαρά ξενύχτησα και βοήθησα όσο μούκοβε να μάθουν και άλλοι, να πάει το μήνυμα και η είδηση παραπέρα. Ολες μου οι αναρτήσεις πήγαν στο Athens.Indymedia και θα συνεχίσουν να πηγαίνουν. "Αν σε δω να περνάς σε πορεία, δεν θα σου κορνάρω, δεν θα σε βρίσω, θάρθω μαζί σου να φωνάξουμε. Μόνο να ξέρεις ότι μπορεί να μη σε γουστάρω", τόγραψε ένας εκεί ανώνυμα. Το έχω κάνει σύνθημα και θα πορευτώ.
    Ναι είσασταν εντάξει σε ότι κάνατε, νάστε καλά.
    Αφήστε τώρα τις μαλακίες και γράψτε που είναι το Racel Corrie.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το έχω το δράμα της Rachel..Πραγματικά ειναι απορίας άξιο πως μείναν ατιμώρητοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιστευω ακραδαντα οτι, η ισραηλινη πολιτικη, για πρωτη φορα, βρισκεται σε τετοιο απελπιστικο σημειο!

    Αυτη ειναι η μεγαλη επιτυχια αυτης της ηρωικης αποστολης και ολων αυτων που συμμετειχαν σ' αυτην!

    Η ΤΙΜΗ, σας ανηκει!!!

    Κι ας μεινει αθανατη στην ιστορικη μνημη η ΘΥΣΙΑ αυτων που χαθηκαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όταν δεν υπάρχει ζωντανή εκπομπή παρακολουθείτε βίντεο αρχείου. Please be informed that when live streaming is off we are broadcasting re-runs.
Watch live streaming video from shiptogaza at livestream.com