Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανάχιου, ηθικός αυτουργός της σφαγής στο «Στόλο της Ελευθερίας», είναι ανεπιθύμητος!

                         
Ανακοίνωση
Αθήνα,   13.8.2010
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανάχιου, ηθικός αυτουργός της σφαγής στο «Στόλο της Ελευθερίας», είναι ανεπιθύμητος!

Πέρασαν δυόμιση μήνες από τότε που ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις, καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, επιτέθηκαν σε διεθνή ύδατα εναντίον του «Στόλου της Ελευθερίας» που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, και δολοφόνησαν 9 Τούρκους αλληλέγγυους. Τραυμάτισαν δεκάδες και κακοποίησαν εκατοντάδες άλλους ακτιβιστές, συνέλαβαν, φυλάκισαν και στη συνέχεια απέλασαν από το Ισραήλ όλες και όλους που συμμετείχαν στην διεθνή αυτή αποστολή αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης.
Την επιχείρηση αυτή συντόνιζε ο ισραηλινός Υπουργός Άμυνας – και αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς- Εχούντ Μπαράκ, ενώ την ενέκρινε ο ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου. Μόλις πριν από λίγες μέρες, ο Νετανιάχου καταθέτοντας ενώπιον της ισραηλινής επιτροπής έρευνας -που ο ίδιος σύστησε- υπερασπίστηκε απόλυτα τον τρόπο που οι ισραηλινές δυνάμεις ενήργησαν εναντίον της διεθνούς νηοπομπής.
Την Δευτέρα 16.8.2010 η ελληνική κυβέρνηση υποδέχεται επίσημα τον Ισραηλινό πρωθυπουργό. Ψήγματα στοιχειώδους αξιοπρέπειας αρκούν για να συνειδητοποιήσει ο καθένας μας ότι όταν Έλληνες πολίτες συλλαμβάνονται σε διεθνή ύδατα, κακοποιούνται, φυλακίζονται και απελαύνονται, όταν ελληνικά πλοία κρατούνται ακόμα παράνομα σε ισραηλινό λιμάνι, όταν όλα τα προσωπικά και επαγγελματικά αντικείμενα των Ελλήνων πολιτών της αποστολής -αλλά και ελληνικά διαβατήρια- έχουν απαλλοτριωθεί από τις ισραηλινές υπηρεσίες, τότε η πρόσκληση σε επίσημη επίσκεψη του κύριου ηθικού αυτουργού όλου αυτού του εγκληματικού σεναρίου, είναι απαράδεκτη και προκλητική.
Ο Νετανάχιου θα έπρεπε να παραπεμφθεί σε διεθνές δικαστήριο ως εγκληματίας πολέμου. Θα έπρεπε να μην τολμά να πατήσει σε ελληνικό έδαφος, όπως και άλλοι ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν τολμούν να επισκεφθούν ευρωπαϊκές χώρες, αφού εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί εναντίον τους. Η ελληνική κυβέρνηση με την πρόσκληση αυτή προσβάλλει τον ελληνικό λαό.
Η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» καταγγέλλει την επίσκεψη του δολοφόνου Νεταχάνιου στην Ελλάδα και καλεί όλους και όλες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται την Δευτέρα 16/8 στις 6:30 μμ στο Σύνταγμα.

1 σχόλιο:

  1. Λυπάμαι και ντρέπομαι,πραγματικά ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα.Ελεος και λίγη τσίπα βρε ξετσἰπωτοι και μακάβριοι,αχυράνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όταν δεν υπάρχει ζωντανή εκπομπή παρακολουθείτε βίντεο αρχείου. Please be informed that when live streaming is off we are broadcasting re-runs.
Watch live streaming video from shiptogaza at livestream.com