Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Πρώτη συνάντηση απολογισμού και προοπτικής της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα»

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Υποστηρικτές της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα»

Το Σάββατο 10 Ιούλη, στην Κωνσταντινούπολη, πραγματοποιείται σύσκεψη των εκπροσώπων των έξι ιδρυτικών πυλώνων του «Στόλου της Ελευθερίας»: της διεθνούς πρωτοβουλίας «Free Gaza Movement», της ελληνικής Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα», της τουρκικής μη κυβερνητικής οργάνωσης ΙΗΗ, της «European Campaign to End the Siege on Gaza» που εκπροσωπεί την παλαιστινιακή διασπορά της Ευρώπης, της σουηδικής πρωτοβουλίας «Ship to Gaza» και της «International Committee to Lift the Siege on Gaza» ως εκπροσώπου της παλαιστινιακής διασποράς στον αραβικό κόσμο. Θα συζητηθούν οι περαιτέρω κινήσεις, το πέρασμα από το προηγούμενο εγχείρημα στο επόμενο. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν τα δύο μέλη της στο συντονιστικό του εγχειρήματος «Στόλος της Ελευθερίας», οι Βαγγέλης Πισσίας και Τάκης Πολίτης.

Την Τρίτη 13 Ιούλη, στις 6:00μμ, στο αμφιθέατρο της ΓΕΝΟΠ–ΔΕΗ, Στουρνάρη 73–75, (100 μέτρα μετά το ΕΜΠ),με βάση το γενικό πλαίσιο εκτιμήσεων, αρχών και θέσεων που διατυπώνονται στο συνημμένο κείμενο που υπογράφουν 26 από τους επιβαίνοντες στα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας», διοργανώνεται η πρώτη συνάντηση:
  • Για ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση του πολιτικού, επιχειρησιακού και οικονομικού απολογισμού του προηγούμενου εγχειρήματος «Ένα Καράβι για τη Γάζα».
  • Για το νέο εγχείρημα άρσης του αποκλεισμού της Γάζας. Θα συζητηθούν και θα αξιολογηθούν οι κινήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Θα οριστούν τα πολιτικά και οργανωτικά πλαίσια της δικής μας συμμετοχής. Θα συζητηθούν προτάσεις για το πολιτικό και οργανωτικό πλαίσιο του νέου εγχειρήματος, θα αποφασιστεί προσωρινό οργανωτικό σχήμα.
Είναι γνωστό ότι στο προηγούμενο εγχείρημα προκλήθηκαν οριακές τριβές και εντάσεις. Την πρόκληση επιχειρούν σήμερα να την εμφανίσουν ως ρήγμα 4 από τους επιβαίνοντες υποκινούμενοι –συνειδητά ή ασυνείδητα- από την περιθωριακή ομάδα του συντάκτη του εντύπου «Κ». Η πρόκληση μεθοδεύεται με ενέργειες συστηματικής υπονόμευσης και φθοράς του όλου εγχειρήματος, κινείται σε μια απολίτικη και καιροσκοπική λογική προσωπικής ιδιοτέλειας, προωθώντας διαδικασίες «παρασυναγωγής».

Εμείς που συναντιόμαστε για το νέο εγχείρημα δεν έχουμε πρόθεση να ανατροφοδοτήσουμε αυτήν την λογική. Απευθυνόμαστε πρωταρχικά στον ελληνικό λαό μέσα από δράσεις-εγχειρήματα ακριβούς σχεδιασμού και στόχευσης που στηρίζονται σε ένα αποτελεσματικό δίκτυο κοινωνικοπολιτικών δυνάμεων και σε ένα ευρύ κίνημα αλληλεγγύης στον σκληρά δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό. Το κίνημα αυτό οφείλει να βρίσκεται σε αντιστοιχία με τους λαϊκοαπελευθερωτικούς του στόχους που χάραξαν και υλοποιούν οι γνήσιοι εκπρόσωποί του και οι αντιστασιακές του οργανώσεις.

Εμείς που θα συναντηθούμε θέλουμε να συνεργαστούμε για την επιτυχία του νέου εγχειρήματος με συντροφικότητα και αλληλεγγύη, πρωταρχικές προϋποθέσεις για τέτοιου είδους προσπάθειες, μακριά από πρακτικές reality show και «φυλετικών» αντιπαραθέσεων.

Από την 5μελή Γραμματεία της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα»
Πισσίας Βαγγέλης
Πολίτης Τάκης
Σάμπρι Ισμάτ
Τικτόπουλος Μιχάλης
Τιμή στους 9 νεκρούς Τούρκους αδελφούς του πλοίου MAVI MARMARA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όταν δεν υπάρχει ζωντανή εκπομπή παρακολουθείτε βίντεο αρχείου. Please be informed that when live streaming is off we are broadcasting re-runs.
Watch live streaming video from shiptogaza at livestream.com